075 – 73 70 157

info@agouty.nl

Glasbewassing

ALTIJD HELDER EN SCHONE GLAZEN?

Glasbewassing

Glasbewassing is het reinigen van glazen oppervlakken zoals ramen, deuren, spiegels, etalages, etc. Het kan worden gedaan met behulp van speciale reinigingsproducten en gereedschappen, zoals wissers, sponsen, en hogedrukreinigers. Het doel van glasbewassing is om de oppervlakken helder te maken en vrij te maken van vuil, stof, vingerafdrukken en andere verontreinigingen. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan, en kan worden uitgevoerd door professionele schoonmakers of door gebouwbeheerders.

Wanneer is het het beste moment voor glasbewassing

Het beste moment voor glasbewassing is afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de locatie van de glazen oppervlakken. In het algemeen wordt aanbevolen om glazen oppervlakken regelmatig te reinigen om te voorkomen dat vuil en verontreinigingen zich ophopen. Hieronder staan ​​enkele overwegingen bij het bepalen van het beste moment voor glasbewassing:

 • Buitenramen: Het is het beste om buitenramen te reinigen wanneer het weer droog is en er geen regen of sneeuw wordt verwacht. Dit voorkomt dat het vuil en de verontreinigingen zich ophopen en het reinigingsproces moeilijker maken. Het is ook aan te raden om buitenramen te reinigen in de ochtend of in de late middag, wanneer de zon minder fel is.
 • Binnenramen: Binnenramen kunnen worden gereinigd wanneer het gebouw niet in gebruik is, zoals buiten kantooruren of in het weekend. Dit voorkomt dat de glazen oppervlakken worden beschadigd of vuil worden gemaakt tijdens het reinigingsproces.
 • Etalages: Etalages moeten regelmatig worden gereinigd, vooral in drukke winkelgebieden. Het is het beste om dit te doen wanneer de winkel gesloten is, zodat de etalage helder is voor de klanten.
 • Spiegels: Spiegels moeten regelmatig worden gereinigd om te voorkomen dat vingerafdrukken of andere verontreinigingen zich ophopen. Dit is het beste te doen wanneer er niemand in de ruimte is.
 •  

Houd er rekening mee dat sommige gebouwen specifieke vereisten hebben voor glasbewassing, zoals hoogte of gevoelige locaties, daarom is het het beste om professionele glasbewassers in te huren om te zorgen dat alles veilig en efficiënt wordt gedaan.

Waar moet je op letten bij glasbewassing

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij glasbewassing, zowel voor professionele glazenwassers als voor particulieren:

 • Veiligheid: Het is belangrijk om veilig te werken, zowel voor jezelf als voor anderen. Dit betekent dat je moet werken met geschikte gereedschappen en veiligheidsharnassen als je hoogte werkt.
 • Reinigingsproducten: Het is belangrijk om de juiste reinigingsproducten te gebruiken voor de glazen oppervlakken die je wilt reinigen. Sommige producten kunnen schade veroorzaken aan bepaalde soorten glas of kunnen invloed hebben op de duurzaamheid van de coating.
 • Technieken: Er zijn verschillende technieken voor glasbewassing, zoals het gebruik van een wisser, spons of hogedrukreiniger. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken voor het specifieke glazen oppervlak dat je wilt reinigen.
 • Timing: Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen voor het reinigen van glazen oppervlakken. Bijvoorbeeld, buitenramen moeten worden gereinigd wanneer het weer droog is, terwijl binnenramen het beste kunnen worden gereinigd wanneer het gebouw niet in gebruik is.
 • Aandacht voor details: Het is belangrijk om aandacht te besteden aan details bij het reinigen van glazen oppervlakken, zoals het verwijderen van vingerafdrukken, vlekken en andere verontreinigingen.
 • Duurzaamheid: Duurzaamheid is belangrijk voor een goede glasbewassing, zowel voor de glasoppervlakken als voor het milieu. Het is belangrijk om te kiezen voor milieuvriendelijke producten en methoden die geen schade aanrichten aan het milieu.
 • Onderhoud: Na de glasbewassing is het belangrijk om het glas onderhouden door regelmatig te controleren of er geen vuil of verontreinigingen zich hebben opgehoopt, zo blijft het glas helder en duurzaam.

Wat kost glasbewassing

De kosten voor glasbewassing kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en complexiteit van de glazen oppervlakken, de locatie van het gebouw, en of het gaat om een eenmalige of periodieke reiniging.

Een eenmalige glasbewassing voor een standaard huis kan variëren van €50 tot €150, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de glazen oppervlakken.

Periodieke glasbewassing voor een commercieel gebouw kan variëren van €150 tot €500 per maand, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw.

Hoogte werk kosten meestal meer, omdat dit een grotere veiligheidsrisico’s met zich meebrengt en speciaal gereedschap nodig is.

Etalages voor winkels worden vaak geprijsd per vierkante meter, en kosten kunnen variëren van €5 tot €15 per vierkante meter.

Speciale coatings kosten meer dan standaard glasbewassing.      

WAAROM WIJ?

Onze kracht

Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht, wij gaan oprechte relaties aan. Wij zorgen goed voor onze mensen en dat merkt u als klant. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk en netjes. Wij houden Agouty bewust een klein bedrijf, zodat wij zelf contact kunnen onderhouden met onze klanten. Wij komen dan ook regelmatig bij u langs. Wij zijn zo makkelijk aanspreekbaar en flexibel.

0 +
Jaar ervaring

Stappenplan

01

Gratis offerte

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor uw schoonmaakwerkzaamheden via onze website.

02

Afspraak maken

Na het geven van een akkoord op de offerte kijken we naar een geschikte datum en tijd om te starten.

03

Schoonmaak uitvoeren

Op de afgesproken datum en tijd is het team van Agouty aanwezig aanwezig om de werkzaamheden uit te voeren.