075 – 73 70 157

info@agouty.nl

Gevelreiniging

ONZE DIENSTEN

Gevelreiniging

Gevelreiniging is het proces waarbij de buitenkant van een gebouw wordt schoongemaakt. Dit kan worden gedaan met behulp van een hogedrukreiniger, chemicaliën of mechanische middelen zoals borstels en schuursponsjes. Het doel van gevelreiniging is om vuil, mossen, algen en andere verontreinigingen te verwijderen die zich kunnen ophopen op de gevel van een gebouw. Dit kan de uitstraling van het gebouw verbeteren, maar ook de levensduur van het gebouw verlengen door beschadiging van het materiaal te voorkomen.

Wanneer is het beste moment voor gevelreiniging

Het beste moment voor gevelreiniging is afhankelijk van de locatie en het type gevel. In algemene termen is het aan te raden om de gevelreiniging uit te voeren tijdens een periode van droog weer, zodat de gevel snel kan drogen en er geen vlekken of strepen achterblijven.

  • Voor gevels in een gematigd klimaat, is het beste moment om te reinigen tijdens de lente of de herfst wanneer de temperaturen mild zijn en er minder neerslag valt.
  • Voor gevels in een koud klimaat, is het beste moment om te reinigen tijdens de zomer wanneer de temperatuur hoger is en er minder kans is op bevriezing.
  • Voor gevels in een warm klimaat, is het beste moment om te reinigen tijdens de winter wanneer de temperaturen koeler zijn en er minder vochtigheid is.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de gevel en het type verontreiniging. Sommige gevels kunnen bijvoorbeeld niet worden gereinigd met water, terwijl andere gevels specifieke chemicaliën of methoden vereisen. Het is daarom aan te raden om advies in te winnen van een professional voor gevelreiniging om de juiste methode te kiezen voor jouw gebouw.

Op welke gevels kun je gevelreiniging toepassen

Gevelreiniging kan worden toegepast op een breed scala aan gevels, waaronder:

  • Betonnen gevels: Beton is een van de meest voorkomende materialen voor gebouwen en kan worden gereinigd met een hogedrukreiniger of chemicaliën.
  • Steenachtige gevels: Gevels gemaakt van natuursteen, zoals graniet of marmer, kunnen worden gereinigd met een hogedrukreiniger of chemische reinigers speciaal voor natuursteen.
  • Metalen gevels: Metalen gevels, zoals aluminium of staal, kunnen worden gereinigd met een hogedrukreiniger of chemische reinigers speciaal voor metalen.
  • Houten gevels: Houten gevels kunnen worden gereinigd met speciale chemicaliën of producten, zoals houtreinigers of bleekmiddelen.
  • Glazen gevels: Glazen gevels kunnen worden gereinigd met glasreinigers en microvezeldoeken of met behulp van een hogedrukreiniger met een speciaal glasreinigingsmiddel.
  • Gevels met specifieke coating: Sommige gevels zijn behandeld met speciale coatings of verf, zoals Teflon of silicone, die specifieke reinigingsmethoden vereisen.
  • Het is belangrijk om altijd te controleren of de gevel geschikt is voor de gekozen methode van gevelreiniging, en om advies in te winnen van een professional voor gevelreiniging voor het juiste advies.

Wat kost gevelreiniging?

De kosten van gevelreiniging kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, de toegang tot de gevel, de staat van de gevel en de gekozen methode voor reiniging.

In algemene termen kan gevelreiniging variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s. Hieronder enkele indicaties voor gevelreiniging prijzen:

Reiniging van een kleine gevel met een oppervlakte van 50 tot 100 vierkante meter: € 300 tot € 500.

Reiniging van een gemiddelde gevel met een oppervlakte van 100 tot 250 vierkante meter: € 500 tot € 1000

Reiniging van een grote gevel met een oppervlakte van 250 tot 500 vierkante meter: € 1000 tot € 2000

Speciale gevelreiniging zoals graffiti verwijderen of coating aanbrengen: €50 tot €200 per vierkante meter

Houd er rekening mee dat deze cijfers indicaties zijn en dat de prijzen kunnen variëren naargelang de specifieke situatie, zoals de bereikbaarheid van de gevel, de staat van de gevel en de gekozen methode voor reiniging.

WAAROM WIJ?

Onze kracht

Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht, wij gaan oprechte relaties aan. Wij zorgen goed voor onze mensen en dat merkt u als klant. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk en netjes. Wij houden Agouty bewust een klein bedrijf, zodat wij zelf contact kunnen onderhouden met onze klanten. Wij komen dan ook regelmatig bij u langs. Wij zijn zo makkelijk aanspreekbaar en flexibel.

0 +
Jaar ervaring

Stappenplan

01

Gratis offerte

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor uw schoonmaakwerkzaamheden via onze website.

02

Afspraak maken

Na het geven van een akkoord op de offerte kijken we naar een geschikte datum en tijd om te starten.

03

Schoonmaak uitvoeren

Op de afgesproken datum en tijd is het team van Agouty aanwezig aanwezig om de werkzaamheden uit te voeren.