075 – 73 70 157

info@agouty.nl

Bouwschoonmaak & oplevering

EEN ZORGELOZE EN SCHONE OPLEVERING?

Bouwschoonmaak & oplevering

Bouwschoonmaak is het schoonmaken van een gebouw of ruimte na de bouw. Dit kan variëren van het verwijderen van bouwafval en stof tot het schoonmaken van ramen en vloeren. Het doel van bouwschoonmaak is om het gebouw of de ruimte in een opleverbare staat te brengen, zodat de nieuwe eigenaar of gebruiker het gebouw kan betreden en gebruiken zonder dat er nog bouwafval aanwezig is.

Bouwschoonmaak voor bedrijven

Bouwschoonmaak voor bedrijven is gericht op het schoonmaken van bedrijfspanden, kantoren en andere commerciële gebouwen na de bouw of renovatie. Dit omvat het verwijderen van bouwafval, het reinigen van ramen, vloeren, muren, plafonds en andere oppervlakken, alsmede het opruimen van bouwmateriaal.

Het doel van bouwschoonmaak voor bedrijven is om het gebouw of de ruimte in een opleverbare staat te brengen, zodat het klaar is voor gebruik door het bedrijf en de werknemers. Dit is belangrijk omdat een schoon en opgeruimd gebouw een positieve indruk kan geven op klanten en werknemers, en een veilige en gezonde werkomgeving kan creëren.

Er zijn bedrijven die zich specifiek richten op bouwschoonmaak voor bedrijven en kan dit werk uitvoeren. Deze bedrijven beschikken over de juiste middelen en personeel om de bouwschoonmaak efficiënt en professioneel uit te voeren.

In sommige gevallen kan de bouwschoonmaak bij bedrijven ook specifieke eisen hebben zoals bijvoorbeeld milieuvriendelijk en veiligheidseisen, hier is het belangrijk om een gespecialiseerd bedrijf in te huren die hier rekening mee kan houden.

Waar moet je op letten bij bouwschoonmaak

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij bouwschoonmaak:

  • Veiligheid: Bouwschoonmaak kan gevaarlijke werkzaamheden omvatten, zoals het verwijderen van bouwafval en het werken op hoogte. Het is belangrijk om de veiligheid van de werknemers te garanderen door de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen en te zorgen voor de juiste opleiding en uitrusting.
  • Milieuvriendelijkheid: Bouwafval moet op een verantwoorde manier worden verwijderd om te voorkomen dat het milieu wordt aangetast. Dit betekent bijvoorbeeld dat er gescheiden wordt ingezameld en dat er rekening wordt gehouden met de milieueisen.
  • Timing: Bouwschoonmaak moet worden uitgevoerd wanneer de bouwwerkzaamheden zijn voltooid en het gebouw of de ruimte klaar is om te worden opgeleverd. Dit betekent dat er rekening gehouden moet worden met de planning van de oplevering van het gebouw.
  • Gedetailleerde planning: Een gedetailleerde planning van de bouwschoonmaak is nodig om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden op tijd worden voltooid en dat er geen onnodige vertragingen optreden.
  • Kwaliteit: De kwaliteit van de bouwschoonmaak moet aan de verwachtingen voldoen, zodat de nieuwe eigenaar of gebruiker van het gebouw of de ruimte tevreden is met de oplevering.
  • Specificaties: Als er specifieke bouwvoorschriften zijn waar de bouwschoonmaak aan moet voldoen, is het belangrijk om deze te volgen om te voldoen aan de regelgeving en vergunningen.
  • Kosten: Het is belangrijk om de kosten van de bouwschoonmaak in de begroting op te nemen, zodat er voldoende middelen zijn om de werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer is het het beste moment voor bouwschoonmaak

Het beste moment voor bouwschoonmaak is wanneer de bouwwerkzaamheden zijn voltooid en het gebouw of de ruimte klaar is om te worden opgeleverd. Dit betekent dat al het bouwafval is verwijderd, de vloeren zijn gedweild, de ramen zijn gewassen en alle oppervlakken zijn afgeborsteld. Op deze manier kan de nieuwe eigenaar of gebruiker het gebouw of de ruimte betreden zonder dat er nog bouwafval aanwezig is.

Daarnaast, als er specifieke bouwvoorschriften zijn waar de bouwschoonmaak aan moet voldoen, is het belangrijk om deze te volgen om te voldoen aan de regelgeving en vergunningen.

Het is aan te raden om de bouwschoonmaak in een vroeg stadium te plannen, zodat deze kan worden uitgevoerd voordat de oplevering van het gebouw plaatsvindt.

Wat zijn de kosten voor bouwschoonmaak

De kosten voor bouwschoonmaak kunnen variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw of de ruimte, de hoeveelheid bouwafval die moet worden verwijderd, de kwaliteit van de schoonmaak die wordt vereist en de specifieke eisen die er zijn.

De kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele tienduizenden euro’s, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. Bijvoorbeeld, een kleine kantoorruimte kan een paar duizend euro kosten, terwijl een groot kantoorgebouw of fabriek tot wel €50.000 of meer kan kosten.

Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen van een gespecialiseerd bouwschoonmaakbedrijf die op basis van de specifieke eisen van uw project een prijs kan geven, waarmee u een realistisch beeld krijgt van de kosten.

Houd er rekening mee dat de kosten van de bouwschoonmaak vaak onderdeel uitmaken van de totale kosten van een bouwproject en dat deze meestal geen aparte regelgeving of vergunningen hebben.

WAAROM WIJ?

Onze kracht

Onze kracht ligt in de persoonlijke aandacht, wij gaan oprechte relaties aan. Wij zorgen goed voor onze mensen en dat merkt u als klant. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk en netjes. Wij houden Agouty bewust een klein bedrijf, zodat wij zelf contact kunnen onderhouden met onze klanten. Wij komen dan ook regelmatig bij u langs. Wij zijn zo makkelijk aanspreekbaar en flexibel.

0 +
Jaar ervaring

Stappenplan

01

Gratis offerte

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor uw schoonmaakwerkzaamheden via onze website.

02

Afspraak maken

Na het geven van een akkoord op de offerte kijken we naar een geschikte datum en tijd om te starten.

03

Schoonmaak uitvoeren

Op de afgesproken datum en tijd is het team van Agouty aanwezig aanwezig om de werkzaamheden uit te voeren.